Hulp bij laag inkomen Moerdijk

Heb je een laag inkomen en woon je in de gemeente Moerdijk? Weet dan dat er hulp is. Of je nu in Zevenbergen, Klundert, Fijnaart, Standdaarbuiten, Noordhoek, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Heijningen, Helwijk, Moerdijk of Willemstad woont, wij staan voor je klaar.

Wat is hulp bij laag inkomen?

Hulp bij laag inkomen betekent dat je steun kunt krijgen als je niet genoeg geld hebt om van te leven. Dit kan door extra geld, advies over hoe je beter met je geld kunt omgaan en hulp bij het afbetalen van schulden.

Er zijn verschillende soorten hulp:

1. Extra geld

Als het niet goed lukt om al je rekeningen te betalen, kun je misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit kan een toeslag zijn om je te helpen met het betalen van je huur, energie, de zorgkosten of boodschappen. Dit extra geld kan een groot verschil maken in je maandelijkse inkomen. We kijken samen met jou naar je inkomsten en kosten en bepalen of je in aanmerking komt voor deze steun.

hulp bij laag inkomen moerdijk

2. Advies over geld

Onze adviseurs helpen je om beter met je geld om te gaan. Ze geven tips over hoe je kunt sparen en waar je op kunt besparen. Dit kan bijvoorbeeld door te kijken naar je vaste kosten, zoals huur en energierekeningen, en te zoeken naar goedkopere opties. Ook kunnen ze je helpen om een overzicht te maken van je inkomsten en uitgaven, zodat je precies weet waar je geld naartoe gaat. Zo leer je om verstandig met je geld om te gaan en kun je beter plannen voor de toekomst.

hulp bij laag inkomen moerdijk

3. Hulp bij schulden

Heb je schulden? We helpen je om een plan te maken om deze af te betalen. Dit heet een schuldenregeling. Onze hulpverleners werken samen met jou om een overzicht te maken van al je schulden. Daarna maken we een plan om deze stap voor stap af te lossen. Soms kan de gemeente afspraken maken met je schuldeisers over de betalingen. Het doel is om je schulden op een haalbare manier af te lossen, zodat je weer gezond met je geld om kunt gaan.

hulp bij laag inkomen moerdijk

Waar kun je terecht?

Woon je in de gemeente Moerdijk en heb je vragen over geld of schulden? Neem contact op met onze hulpverlener voor geldzaken en schulden. Bel naar 14 0168 voor meer informatie en om een afspraak te maken. Dan kun je langskomen in het gemeentehuis in Zevenbergen of 1 van onze medewerkers komt bij je thuis.

hulp bij laag inkomen moerdijk

Gemeente Moerdijk helpt je

Onze diensten zijn er voor alle inwoners van de gemeente Moerdijk. Of je nu in Zevenbergen, Klundert, Fijnaart, Standdaarbuiten, Noordhoek, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Heijningen, Helwijk, Moerdijk of Willemstad woont, wij staan klaar om je te helpen.

Woon je in de gemeente Moerdijk en heb je een laag inkomen? Weet dat er hulp is. Of je nu extra geld nodig hebt, advies over hoe je beter met je geld kunt omgaan of hulp bij het afbetalen van schulden, wij staan klaar om je te helpen. Neem contact met ons op en ontdek welke hulp we jou kunnen bieden. Samen maken we jouw situatie beter!