Directe hulp bij schulden

Vind je het moeilijk om rond te komen met je geld? Lukt het je niet goed om alle rekeningen te betalen? Dat is vervelend, maar je bent niet de enige. Het is belangrijk om in actie te komen voor de problemen groter worden. Gelukkig hoef je het niet alleen op te lossen. Er zijn verschillende manieren die jou kunnen helpen. Wij hebben ze voor je op een rij gezet. Wacht niet te lang en kies de manier die bij jou past.

Gratis directe hulp bij schulden en geldzorgen

Het is belangrijk dat je bij geldzorgen op tijd hulp zoekt. Hoe eerder je directe hulp bij schulden krijgt, hoe beter. Kun je je boodschappen of huur niet meer betalen? Kun je minder geld uitgeven, nadat je gescheiden of ontslagen bent? Dreig je in de schulden te komen of heb je misschien al schulden en kom je er zelf niet meer uit? Je staat er niet alleen voor, wij kunnen je helpen.

Beginnende geldproblemen

Loop je achter met het betalen van rekeningen? Dat geeft stress en kan leiden tot geldproblemen. Hoe langer het duurt en hoe meer rekeningen onbetaald blijven, hoe meer zorgen je krijgt. Misschien heb je al van alles geprobeerd en lukt het je niet om grip te krijgen op de betalingen. Een geldplan helpt je op weg om uit de geldzorgen te komen. Die website is gemaakt door het NIBUD en het maken van een geldplan is gratis. Het geeft je directe hulp bij schulden.

Je kunt zelf een geldplan maken in 3 stappen. Ten eerste doe je een scan op de website om te kijken hoe je situatie nu is en welke hulp je misschien nodig hebt. Na deze stap kun je zelf verder gaan of krijg je het advies om hulp in te schakelen van bijvoorbeeld een SchuldHulpMaatje. In de tweede stap maak je een overzicht van alles wat je bezit, je inkomsten, uitgaven en schulden. Bij de derde stap krijg je een kant-en-klaar actieplan. Met dat actieplan kun je zelf of samen met je SchuldHulpMaatje stap voor stap aan de slag om uit de geldzorgen te komen. Ook gemeente Moerdijk kan je helpen met een geldplan. Je kunt daarvoor bellen met 14 0168 en vragen naar schuldhulp (of op andere manier contact opnemen).

Directe hulp bij schulden

Loop je te piekeren omdat je niet genoeg geld hebt om je rekeningen op tijd te betalen? Kom in actie en zoek hulp! Wist je dat de gemeente Moerdijk verplicht is je te helpen als je schulden hebt?

Er zijn verschillende manier waarop wij je kunnen helpen met directe hulp bij schulden. Je kunt bijvoorbeeld bellen met het algemene nummer van de gemeente 14 0168 en vragen naar schuldhulp of op een andere manier contact opnemen met gemeente Moerdijk. Daar lees je hoe je een whatsapp berichtje kunt sturen, kunt vragen om teruggebeld te worden, kunt mailen of op welke dagen de open inloop (binnenlopen zonder een afspraak te maken) is in het gemeentehuis.

Verder kun je ook op de website van Geld en Recht van Surplus kijken en mailen of bellen voor een afspraak. Of contact opnemen met SchuldHulpMaatjes Moerdijk.

Directe hulp bij schulden - Beter met geld Moerdijk
Directe hulp bij schulden - Beter met geld Moerdijk

Schuldhulpverleners

Bij gemeente Moerdijk werken schuldhulpverleners (die we ook wel eens trajectbegeleiders noemen). Zij kunnen samen met je kijken welke hulp het beste bij jouw situatie past. Of je nu beginnende geldproblemen hebt of meerdere schulden, zij weten precies waar je naartoe kunt met je vragen. Soms zullen zij je zelf helpen en soms zullen ze iemand anders vragen om jou verder te helpen.

Wat jouw situatie ook is, het is belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Je kunt de schuldhulpverleners bereiken via telefoonnummer 14 0168, maar je kunt ze ook appen, mailen of met ze chatten via de website van de gemeente. Verder zijn er verschillende dagen waarop je zonder afspraak binnen kunt lopen.

Samen aan de slag

Naast schuldhulpverleners, zijn er SchuldHulpMaatjes die je kunnen helpen. Samen sta je sterk! In Moerdijk staan 20 getrainde Maatjes voor je klaar. De SchuldHulpMaatjes komen graag bij je thuis. Daar heb je alle spullen bij de hand en voelt het veilig en vertrouwd. Als je dat niet wil of als het niet kan, dan spreken we af op het gemeentehuis. Je hoeft niet bang te zijn dat we het met anderen hebben over jouw situatie. Alles waar we samen over praten, blijft onder ons. Daar kun je zeker van zijn.

Schuldhulp

Wanneer je je rekeningen niet op tijd kunt betalen, dan zul je na een tijdje een waarschuwing (aanmaning) krijgen. Die krijg je van de organisatie of het bedrijf waar je de rekening van hebt ontvangen (bijvoorbeeld de verhuurder van je huis of een webshop waar je spullen hebt gekocht). Zij zijn in dit geval schuldeisers.

Als je de rekeningen na meerdere aanmaningen nog steeds niet betaalt, dan kunnen de schuldeisers een incassobureau of uiteindelijk zelfs een deurwaarder inschakelen. Die helpen de schuldeisers om het geld te krijgen dat jij moet betalen. Daarvoor rekenen zij kosten. Dat zijn kosten die jij extra zult moeten betalen. Het niet betalen van een rekening kost je dus meer geld! Om hoge kosten en schulden te voorkomen, is het belangrijk om je rekeningen op tijd te betalen.

Natuurlijk kan het altijd gebeuren dat je in de schulden komt. In dat geval kan de gemeente Moerdijk je helpen. Er zijn verschillende mogelijkheden en een schuldhulpverlener kijkt welke oplossing past bij jouw situatie. Naast directe hulp bij schulden, krijg je handige tips en advies voor de toekomst. Je hoeft het niet zelf te doen! Een andere optie is een SchuldHulpMaatje.

Directe hulp bij schulden - Beter met geld Moerdijk

Directe hulp bij schulden voor ondernemers

Ben je ondernemer en kun je hulp bij je geldzaken of directe hulp bij schulden gebruiken? Ook dan kun je terecht bij de gemeente. Gemeente Moerdijk heeft namelijk met 5 andere gemeenten een platform gemaakt voor ondernemers: De6voorOndernemers. Je vindt er meerdere specialisten en kunt er kosteloos advies krijgen. Met een handige check kun je kijken welke specialist het beste bij je past. Aan hem of haar kun je bijvoorbeeld vragen stellen over leningen, schulden en regelingen speciaal voor ondernemers. Maar ook als je wilt praten over je businessmodel of andere ondernemersvraagstukken kun je naar De6voorOndernemers.