5 gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Tips

Vind jij het lastig om betaalbare en leuke uitjes of activiteiten te verzinnen die je met je gezin kunt doen? Dat is begrijpelijk. Het kan een hele uitdaging zijn om steeds weer iets nieuws te bedenken. Een hoop uitjes kosten veel geld en vaak moet je er een heel eind voor rijden. Dat kan gelukkig ook anders. Je hoeft niet naar een duur pretpark ver weg om een leuke dag met je gezin te beleven. In de gemeente Moerdijk zijn er genoeg gratis uitjes voor het hele gezin te vinden waarover nog lang nagepraat zal worden.

Gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Niet alleen deze 5 tips zijn gratis uitjes voor het hele gezin. Op de website van visit Moerdijk staat een uitgebreide agenda met daarin verschillende uitjes. Sommige zijn gratis en voor sommige moet je betalen. Niet alles is voor het hele gezin, maar soms staan er hele leuke dingen tussen. Als je een keer iets wil doen met je gezin en je weet niet goed wat, dan kun je in de agenda kijken of er wat leuks gepland is.

Tip 1: Fort Sabina

Zelf noemen ze hun Fort het best bewaarde geheim van West-Brabant. Gelukkig hebben wij dat geheim ontdekt en kunnen we deze tip delen. Fort Sabina werd in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon. Gelijk bij binnenkomst kun je een bezoek brengen aan de canonkamer. Een spannende belevenis met een mooi multimediaal verhaal.

Je mag er gratis naar binnen om alle indrukwekkende gebouwen te ontdekken. Het terrein is erg groot (12 hectare, dat zijn ongeveer 24 voetbalvelden) en als je van geschiedenis houdt, dan is dit een echte toplocatie. Let op: het terrein is niet bedoeld als speeltuin, hou je kinderen goed in de gaten en geniet samen van het Fort.

tips voor gratis uitjes voor hele gezin in Moerdijk - fort sabina

Tip 2: Uitkijktoren bij de Volkeraksluizen

Samen met je kinderen ontdekken hoe de grote en minder grote schepen omhoog en weer omlaag gaan in de sluizen? Beklim gratis de uitkijktoren bij de Volkeraksluizen en geniet van het uitzicht over het Hollands Diep. De sluizen bij Willemstad zijn de grootste en drukst bezochte van heel Europa. In 1 jaar varen er ongeveer 150.000 vrachtschepen langs. Wat zou er in al die containers zitten, waar komt het schip vandaan en waar gaat het naar toe?

Als je klaar bent met boten spotten, dan kun je doorrijden naar Willemstad en een wandeling maken over de vestingswallen. Bekijk de resten van de bunkers en geniet van de natuur. Ook fort Sabina is vlakbij de Volkeraksluizen. De uitkijktoren kun je prima combineren met een bezoek aan Willemstad, fort Sabina en fort de Hel. Stuk voor stuk leuke gratis uitjes voor het hele gezin.

gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Tip 3: De Appelzak (natuurgebied en strandje)

Je zult je best moeten doen om het te vinden, want dit leuke uitje ligt goed verstopt. Toch is het zeker de moeite waard. En omdat het niet makkelijk te vinden is, is het meestal heerlijk rustig.

De Appelzak is een natuurgebied met een strandje en speelgelegenheid voor de kinderen. Het ligt tussen het dorp Moerdijk en het industrieterrein. Je kunt er het hele jaar naar toe. De nummer 3 van gratis uitjes voor het hele gezin is daarom wanneer je maar wil te bezoeken. Laat de kinderen lekker uitrazen, beklim samen de uitkijktoren en geniet van de prachtige omgeving.

gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Tip 4: Kinderboerderij De Dierenploeg

Houden jij en je kinderen van dieren? Dan is De Dierenploeg de perfect plaats voor een leuk uitje voor jou en je gezin. In het centrum van Zevenbergen vind je deze gezellige kinderboerderij. Er zijn vaak leuke activiteiten, zodat het een gratis uitje voor het hele gezin is dat gaaf is om meerdere keren per jaar te doen.

Er zijn meerdere grote dierenweiden met verschillende dieren. Als het goed weer is en de weiden niet te nat zijn, dan mag je daar samen met je kind (of kinderen) naar binnen om de dieren van dichtbij te bekijken. Ook zijn er vaak leuke en leerzame activiteiten. Deze zijn meestal gratis en je kunt ze vinden in de agenda op de website van De Dierenploeg.

kinderboerderij de dierenploeg zevenbergen - gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Tip 5: Fietsroutes en audiotours

Zin in een sportief uitje met de kinderen? Dan zijn de fietsroutes en audiotours echt iets voor jouw gezin. Alle routes zijn gratis te downloaden, zodat je op je eigen tempo kunt rijden. Er zijn verschillende afstanden, zodat er altijd een route te vinden is die past bij de leeftijd van je kinderen. Langs de routes vind je allerlei interessante gebouwen, streek- en boerderijwinkels, mooie uitzichten en fraaie natuur.

Wanneer je kiest voor een audiotour, dan kun je via je mobiele telefoon luisteren naar informatie over de omgeving waar je fietst. Ook de audiotours zijn gratis te gebruiken. En hou je niet zo van fietsen? Ga dan lekker wandelen en volg één van de routes die je kunt vinden op dezelfde website.

fiets- en wandelroutes en audiotours in Moerdijk - gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk

Extra tips voor voordelige uitjes met het hele gezin

Gemeente Moerdijk heeft behalve deze 5 gratis uitjes nog veel meer moois om te ontdekken met je gezin. Kijk op de website van Visit Moerdijk om andere uitjes te vinden. Je vindt daar ook een agenda met toffe activiteiten, zoals (gratis te bezoeken) open dagen bij boerderijen, fruittelers en kassen met verschillende soorten groenten en fruit.

Willemstad en Klundert zijn allebei vestingsteden. Zij kregen extra muren (wallen), forten en andere gebouwen om tussen 1500 en 1800 de inwoners beschermen tegen aanvallers en indringers. Samen met andere vestingsteden vormen zij de Zuiderwaterlinie.

Op de website van de Zuiderwaterlinie vind je behalve mooie gebouwen en gebieden in Willemstad en Klundert ook bijzondere steden en forten in andere plaatsen. Die zijn wat verder weg, maar meestal wel gratis te bezoeken en zeker de moeite waard om te bezoeken.

zuiderwaterlinie - Klundert - gratis uitjes voor het hele gezin in Moerdijk