Dat geldt voor mij – Extra geld en besparen

Actueel

Geldzorgen? Zorgen om geld kunnen je leven moeilijk maken. Wist je dat je nu makkelijk kunt controleren of je recht hebt op extra geld of geld kunt besparen? Op de website "Dat geldt voor mij" kun je kijken of je recht op geld hebt uit regelingen en toeslagen. Er zijn verschillende regelingen waar jij als inwoner van de gemeente Moerdijk gebruik van kunt maken. Maar hoe weet je op welk bedrag je recht hebt?

Doe de online check

Als je naar de website Dat geldt voor mij gaat, dan kun je meerdere checks uitvoeren. Je vult je gegevens in en krijgt daarna te zien of het voordeel of de regeling voor jou geldt. Soms kun je wel tot 600 euro per jaar besparen of terugkrijgen. Of dat voor jou geldt, kun je nu controleren op deze nieuwe website. Het kost je alleen wat tijd. Dat is zeker de moeite waard, want het kan zorgen voor extra geld.

Door 4 verschillende checks te doen, kom je erachter of je geld kunt terugkrijgen of kunt besparen. Er is een check die gaat over landelijke toeslagen, een check die je helpt bij regelingen van de gemeente Moerdijk, een check voor energie en eentje die kijkt of je zorgverzekering goed past bij jouw situatie.

Vind je het moeilijk om de gegevens zelf in te vullen? Dan kun je gratis geholpen worden door een adviseur van de gemeente of Werkplein.

dat geldt voor mij - beter met geld Moerdijk
hulp bij belastingaangifte doen

Gemeentelijke regelingen en landelijke toeslagen, wat zijn dat?

Een toeslag is een financiële bijdrage in de kosten. Bijvoorbeeld wanneer je kosten moet maken voor een zorgverzekering, een huurhuis of wanneer je als gezin met kinderen niet genoeg geld hebt om alles te betalen. Om een toeslag te krijgen, moet je aan verschillende voorwaarden voldoen. Welke voorwaarden dat zijn, hangt af van de soort toeslag. Vaak heeft het te maken met hoe hoog je inkomen is.

Sommige toeslagen worden geregeld door de gemeente en andere worden door de Rijksoverheid geregeld. Dat maakt het moeilijk om precies te weten op welke regelingen jij recht hebt. Op de website van Dat geldt voor mij kun je terugvinden welke gemeentelijke regelingen in Moerdijk en landelijke toeslagen voor jou gelden.

Dat geldt voor mij

Je kunt zelf aan de slag met de checks op de website. Er worden vragen gesteld en als je alles beantwoordt, dan krijg je gratis advies over de regelingen die voor jou gelden. De gegevens die jij invult, blijven van jou. Niemand anders komt te weten wat je hebt ingevuld.

Vind je het moeilijk om de check in te vullen? Dan kun je hulp krijgen van de gemeente Moerdijk of Werkplein Hart van West-Brabant. De adviseurs helpen je gratis met het invullen van de checks en het aanvragen van regelingen die voor jou gelden en waar je nog geen gebruik van maakt.

Oefenen met cijfers - Beter met geld Moerdijk

Gemeentelijke regelingen

De eerste check die je kunt vinden op de website “Dat geldt voor mij” is een regelingen check. Bekijk stap voor stap op welke gemeentelijke regelingen je recht hebt. Als je alles hebt ingevuld, krijg je een overzicht van alles dat geldt voor jou. Er wordt ook uitgelegd hoe je zelf de regelingen kunt aanvragen bij gemeente Moerdijk.

Wist je dat 83% van de mensen geen of te weinig gebruik maakt van gemeentelijke regelingen? Misschien heb jij ook wel recht op meer geld!

Natuurlijk kun je gratis hulp krijgen van iemand van de gemeente. Deze adviseur kan je helpen met het invullen van de check en het aanvragen van regelingen.

Dat geldt voor mij - gemeentelijke regelingen - Moerdijk

Landelijke toeslagen

Ook kun je een toeslagencheck doen op de website van “Dat geldt voor mij”. Bekijk stap voor stap of je bijvoorbeeld huurtoeslag, zorgtoeslag of iets anders kunt krijgen. Heb je al je gegevens ingevuld? Dan zie je meteen welke regels er voor jou gelden. Niemand anders krijgt te zien wat jij hebt ingevuld. Het is anoniem. Er wordt ook uitgelegd hoe je zelf de toeslagen kunt aanvragen.

Heb je moeite met het invullen of het begrijpen van de vragen? Dan kun je kosteloos hulp krijgen van een adviseur van de gemeente Moerdijk of Werkplein Hart van West-Brabant. De adviseur helpt je niet alleen met het invullen van de check, maar kan je ook helpen bij het aanvragen van de toeslagen waar je recht op hebt.

oefenen met cijfers - beter met geld Moerdijk

Energie check

Vraag je je af of jouw energiecontract goed past bij jouw situatie? Dan kun je de energiecheck doen. Stap voor stap kom je erachter of je geld kunt besparen op energie. Je krijgt advies en een overzicht van alle verschillende energiecontracten. Dit advies is onafhankelijk. Dat wil zeggen, dat je zelf vrij bent om een keuze te maken. Verder kun je er zeker van zijn dat geen enkel energiebedrijf invloed heeft gehad op de informatie in het overzicht.

Je gegevens zijn veilig. Niemand anders kan zien wat je ingevuld hebt. De check is anoniem. Lukt het niet om alles in te vullen? Dan kun je hulp vragen door een keuze te maken uit de mogelijkheden onderaan de website van “Dat geldt voor mij”. Je kunt een adviseur vragen om je terug te bellen of mailen, een chat beginnen of meteen bellen met een medewerker.

Dat geldt voor mij Moerdijk energiecheck

Zorgvergelijker

Een zorgverzekering kost veel geld. Dan is het fijn als je daarop kunt besparen. Door de Zorgvergelijker in te vullen, kun je erachter komen of jij ook kunt besparen op je zorgverzekering. Je krijgt een overzicht van alle verschillende zorgverzekeringen. Dit overzicht is onafhankelijk. Dat wil zeggen, dat alle zorgverzekeringen van Nederland er in staan en dat je zelf vrij bent om een keuze te maken. Als jouw zorgverzekering al goed is, dan stap je natuurlijk niet over.

Wist je dat 74% van de mensen een zorgverzekering heeft die niet past bij hun situatie?

Ook met invullen van deze check kun je gratis hulp krijgen. Wil je na het invullen graag overstappen? Dan kan een adviseur van gemeente Moerdijk of Werkplein je daar meteen mee helpen.

dat geldt voor mij zorgvergelijker Moerdijk

Alles op een rijtje

Op de website “Dat geldt voor mij” kun je checks uitvoeren om te kijken of je recht hebt op extra geld.

  • Je kunt tot wel 600 euro per jaar besparen
  • Het is anoniem, niemand anders krijgt jouw gegevens te zien
  • Het is gratis en er zijn geen verplichtingen of risico’s
  • Vul de checks zelf in of samen met een adviseur van gemeente Moerdijk of Werkplein
  • Er zijn 4 checks: gemeentelijke regelingen, landelijke toeslagen, de energie check en de zorgvergelijker
  • Je bepaalt altijd zelf of je wel of niet overstapt van energiebedrijf of zorgverzekering